Microgreens



Wat zijn microgreens?

  • Eetbare steel en blaadjes in de groeistadium (wanneer de eerste 2-4 bladeren verschijnen)
  • Geoogste binnen ongeveer 1-2 weken
  • Eet de stengel en groen, niet het zaad, afhakken op grondniveau
  • Krijgt toegevoegde voedingsstoffen uit de bodem, ervaart meer fotosynthese
  • Soorten microgreens: boerenkool, rucola, bieten greens, uien, radijs greens, waterkers, snijbiet, paksoi, koriander, basilicum, kervel, peterselie, bieslook

maar nu kunt u zelf ook deze microgreens kweken!


Wist u dat?

Microgreens, maken een gerecht helemaal af.
Gebruik verschillende smaken microgroenten op je bord om kleur en smaak af te wisselen.
mocrogreens zijn zo licht dat je ze makkelijk naast je 2 ons groenten per dag kan rekenen.

Wat kan ik met microgreens

Er zijn twintig soorten microgreens met elk een uitgesproken smaak.
De een smaakt naar noten, broccoli of rucola, de ander naar doperwtjes, mierikswortel of limoen.
Kortom elk plantje kan gebruikt worden bij een passend gerecht.

Schoonmaken en bereiden van microgreens
Je hoeft de microgreens niet te wassen.
Knip gewoon af wat je nodig hebt en zet het plantje dan weer terug in de koeling.